Podporte nás

Enduro trails Bielsko Biala

Poľsko Poľsko
Naše hodnotenie 8/10
29.7.2017

Na Enduro trails Bielsko Biala ma Daša lámala už dlhšie. Ale vždy to akosi nešlo. Možno je to predsudkami, ktoré zborili už veľa snov, ale ja som presne ten typ, čo máva veľké oči. Proste si niečo zidealizujem a niečo odpíšem, aj keď o tom hovno viem. Až prišiel moment, keď v Bielsku hlásili 3 dni pekne a u nás 3 dni dážď. Tak sme sa večer dohodli a ráno vyrazili.

A ako to teda je? Oplatí sa do Poľska merať cestu aj kvôli niečo inému ako pre krowky? Rozhodne!!! Aj keď hodnotiť traily je vždy vysoko subjektívna záležitosť. To máš ako s babami - jeden je na blond, druhý na ryšavky, tretí na ...

Nám sa v Bielsku fakt páčilo - ale výborné zázemie a traily označené ako "Enduro trails Bielsko Biala" sú stále iba omrvinka. Nie, že by neboli dobré, ale to, prečo sa do Bielska naozaj oplatí vyraziť, sú traily nad obcou Wilkowice - Wilcze Ścieżki /Vlčie stezky/, vzdialené hádam 500 metrov vzdušnou čiarov od oficiálnej základne. Lebo až tam začína to pravé enduro! Sánka dole, čo tam chalani nakopali. Ťažké, prudké traily plné kameňov, dropov a technických prvkov musia nadchnúť každého milovníka endura. Ale o nich až niekedy nabudúce, teraz sa pozrieme na Enduro trails Bielsko Biala, ktoré sú podstatne známejšie...

Základňa

Maličký domček s barom, servisom, požičovňou, WC / sprchou poslúži. Nič viac bajker k životu nepotrebuje. Ak chceš čas, namiesto jazdenia, tráviť vysedávaním na pive a jedle, blízky areál /Błonia. Tereny rekreacyjne/, okrem pumptracku a minigolfu ponúka aj množstvo stánkov s občerstvením. Zapekanky, ryby, hambáče, polievky. Vyberie si fakt každý.

Práve susediaci areál je obrovským plusom. Zatiaľ čo ty hobluješ traily, babka /alebo žena/ s krpcom majú o zábavu na celý deň postarané. Fakt skvelý nápad postaviť základňu práve tu, za nás palec hore.

Traily

10 trailov smerom dole + výstupový Daglezjow /dlhý 4,6 km/. Taká je ponuka. Na to, aby si dal všetky za jedeň deň treba mať slušne nadupané /čo nie je náš prípad/, preto sme išli na odporúčania a testli najväčšie hajlajty. 

Twister, DH +, Cygan, Kamieniołom Stary zielony poskladali pestrú mozaiku. Spolu 13 km dole kopcom nás pobavilo -niečo tradične viac, niečo menej. Popis trailov nájdeš pri fotkách. Tu len doplním, že mojim favoritom sa stal Cygan a Dašiným zasa Stary zielony...

Záver

Bielsko Biala prekvapilo! Päť hviezdičková lokalita kúsok za hranicami, ponúka jazdenia aj na poriadne predĺžený víkend. Za nás odporúčam Bielsko Biala okamžite zaradiť do letných plánov. Nebudeš ľutovať!!!  

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy