Podporte nás

Najlepšie momenty roku 2021

Slovensko Slovensko
1.1.2022

To čo bolo? Pandémia neutíchla ani druhý rok po sebe a zdá sa, že vyčíňať bude aj ňaďalej. A keďže našim zmyslom života je mať príbehy, ktoré môžete rozprávať a nie veci, ktoré môžete ukazovať, najväčšie sny zostávajú stále bez fajky... 

Masívny report z trailcentier zo Slovenska

Hneď z kraja jari, keď sa otvorili hranice - a teraz nehovorím o hraniciach štátov, ale tých okresných, sme vyrazili s "tour de Slovensko". Že masívne podporujeme trailové jazdenie na Slovensku, asi netreba rozoberať. Ale povedali sme si, že spravíme ešte niečo naviac a tak sme s Dašenou obehli väčšinu slovenských trailcentier, aby sme pre český časák Velo pripravili report, aký na Slovensku doposiaľ nemá obdobu...

Obrovská dvojstránková mapa, 22 strán - z toho 10 celostránkových reportov, kopec fotiek a to všetko iba preto, že jednoducho MILUJEME SLOVENSKO!

Výlety s Mountain Lovers

Určite najväčšou novinkou tohto roka sú VÝLETY, KTORÉ MÔŽETE ABSOLVOVAŤ SPOLU S NAMI! Projekt "MTB výletov s Mountain Lovers" vznikol z najväčšiej "tragédie" pre bikera. Máš čas a ani nie si úplne bez peňazí, chceš si dobre zajazdiť, ale nemáš s kým. Samozrejme sa nebavíme o poobednom vybehnutí na lokálny trail za mestom, ale o trailoch vzdialených 1000 kilákov od domu, vo vysokých horách, v najlepších lokalitách Európy.

Preto sme sa rozhodli vybudovať komunitu ľudí naladených na rovnakú vlnu, ktorým pomôžeme splniť si ich bajkerské sny. Vždy len na miestach, kde to my sami máme radi, a kde sa radi vraciame. Svet je plný trailov, objav ich spolu s nami! 

Výlety sme plánovali hrozne dlho a chceli sme ich spustiť už minulý rok, ale do toho prišla korona. Tak sme ich o rok odložili. Síce sa uskutočnil len jeden, do rakúskej Bike Republic Sölden ale keby v Davose, pár dní pred našim príjazdom, nenapadol sneh, mohli byť výlety dva. Tu len upozorním, že nemáme ani najmenšiu snahu byť cestovkou, jedným z našich hesiel je "NIE SME CESTOVKA, SME MOUNTAIN LOVERS", preto od nás ani nečakaj, že výlet bude vyzerať štandardne. Budeme sa správať podobne, akoby sme išli sami - rozdiel je v tom, že vás ostatných priberieme do partie! Uvítame veselých, otvorených ľudí, s ktorými je radosť stráviť pár dní pri tom, čo všetci máme radi - jazdením po horách na bicykli.

Našiel si sa v tom? Tak načo ešte čakáš? Pošli objednávku a vyraz spolu s nami za najlepším jazdením v Európe. Budeme sa na teba tešiť...

Zlomená ruka č.2 

A potom si Dašena znova zlomila ruku. Druhý raz za dva roky. Poučení minulosťou, sme už na to išli inak, a aj so sádrou jazdili aspoň asfaltové cyklotrasy.
 
Alebo prírodné céčka aj s prespávaním na hrebeňoch...

Alpy

A v lete, ako tradícia káže, sme vyrazili smer Alpy. Cez talianske Dolomity, do talianských Álp a ešte ďalej, až do francúzskych stredísk Morzine, Alpe d'Huez a La Grave. Hlavne v posledných dvoch sme našli enduro traily, o akých sa nám ani nesnívalo.
 
V Alpe d'Huez to bola hlavne legenda menom MEGALAVANCHE, ktorá sa tu jazdí už od roku 1995!!! Jedná sa o jeden z najznámejších mtb pretekov planéty a my sme si tých 20 km s 2600 vertikálnymi metrami zjazdu strihli vo vlastnom tempe, bez tlaku sekúnd a musíme konštatovať, že to bol jeden z najlepších zážitkov, nielen tohto roka.

Začína sa vo výške 3300 metrov a niekoľko prvých kilometrov ide komplet po snehu! Ďalšie kiláky vedú po kamennej suti, kde aj najmenšie zaváhanie znamená pád. Zo suti sa trail prehupne do typického alpského singletrailu, po úbočiach, do nekonečna a ešte ďalej. Potom nasledujú čierna bridlica, červená hlina a skaly ako niekde v americkom Moabe.
 
Najlepším jazdcom to trvá asi 40 minút, nám aj s fotením asi 3x toľko. Ale zábava to bola ohromná, francúzske Alpy sú proste mega! Už sa vôbec nečudujeme, že gravity disciplínam v posledných rokoch dominujú práve "žabožrúti".

Ligúria

Ak sa raz niekde presťahujeme, tak to rozhodne bude do Ligúrie! Olivový olej, trenette al pesto alebo al pomodoro, traily. To všetko nás baví tak, že mám pocit, že sme sa tam vlastne mali narodiť, ale niekto si to v poslednej chvíli rozmyslel a my sme sa ocitli v prdeli na Slovensku...
 
Ligúria to rozhodne nie je len Finale Ligure, aj keď to je bezpochyby najväčší hajlajt a klenot. Aj ďalšie, menšie mestačká na pobreží azúrového mora, ponúkajú kvalitné jazdenie a to sme si plnými dúškami dopriali v októbri a na jednom z výletov v roku 2022 ho dožičíme aj vám. Viac info o pripravovaných výletoch nájdete TU

Dlhodobo sa snažíme život nie prežívať, ale hlavne si ho užívať, a keď to teraz po sebe čítam, tak musím priznať, že to naozaj nebol úplne márny rok. Vám, do toho nového, ktorý už hádam naozaj bude lepší, vinšujeme hlavne zdravie, to je prvoradé a nielen v tejto dobe, žiadne naháňanie, nech sa vám život vlní v pohodovom rytme. Veľa pozitívnych emócií a dobrých chvíľ! Toto a ešte viac všetkým bajkerom dobrej vôle želajú Juro + Dašena

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri
Zona Zero - pyrenejský klenot Zona Zero - pyrenejský klenot

Zona Zero - pyrenejský klenot

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu? Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Courmayeur - ako chutia traily na talianskej strane Mont Blancu?

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Aosta - Nirvana pod najvyššími horami Európy

Pyreneje - málo objavený vyzývateľ Álp Pyreneje - málo objavený vyzývateľ Álp

Pyreneje - málo objavený vyzývateľ Álp