Podporte nás

TEST: Tyčinka Joylent – radosť zabalená v pár centimetroch

18.12.2016

Čo vám poviem, keď sa človek hýbe, hneď mu lepšie chutí a u mňa to platí natotata. Aj keď problém číslo jedna býva obyčajne voda, v prípade jej dostatku prichádza na rad brucho. Hlavne pri dlhších cestách permanentne „trpím“ hladom - ale v momente, keď sme dostali na test tyčinky TWEENNY BAR od výrobcu Joylent som pochopil, že sa aj pre mňa blýska na lepšie časy. 

Aby si to správne pochopil/a, nasýtiť niekoho ako som ja /194 cm a 95 kg/ a nevláčiť so sebou na hory pol chladničky je zásadný problém. Darmo mi bude kamarát so 175 centimetrami rozprávať, ako ešte po štyroch hodinách cíti v bruchu „pracovať“ 50g RAW tyčinku. Ja som si ju dal zarovno s ním a vieš čo som cítil? No presne. Presne to, na čo myslíš...

Tyčinka TWENNY BAR

Už len tá veľkosť ma dostala. Predstav si kváder s rozmermi 12 x 3 x 3 cm a hmotnosťou 100g, zabalený do tyrkysového retro obalu. Na prvý pohľad možno tyčinka vyzerá trochu nevábne, základom je ovsená zmes bez čokolády či inej polevy, ale chutí celkom príjemne. Obe príchute, aj banán, aj čokoláda sú sladké tak akurát, čo mi vyhovuje. Výrobca uvádza že, jedna tyčinka obsahuje 20% odporúčaného denného príjmu potravy.

A to je asi tak všetko, čo môžem o tyčinke povedať. Základná otázka – chutí mi – áno chutí. Je 100g tyčinka lepšia ako 50 gramová – je. Nič viac a nič menej nepotrebuješ vedieť...

Joylent Klasik

Vlajkový produkt firmy Joylent je trochu iný prípad. Prírodný instantný nápoj – ktorý vlastne nápojom nie je. Prečo? Lebo je to jedlo. Čože? No fakt! Prášok stačí pridať do vody, zamiešať a výsledkom je kompletné jedlo so všetkými nutričnými hodnotami, ktoré telo potrebuje. 706 kalórií, 45 g proteínov, 17 g tuku a 88 g pomaly stráviteľných sacharidov. Plus 33% dennej dávky všetkých vitamínov a minerálov v piatich príchutiach - vanilka, banán, čokoláda, jahoda, mango.

A ako vlastne chutí? Pri prvom raze ma chuť neohúrila. Aby som pravdu povedal, stála za prd a časť nápoja skončila v záchode. Bolo to strašne práškové, cítil som len ovsené vločky, ktoré sú základom, po mangu ani stopy. Tak som nad Joylentom zlomil palicu.

Prešiel nejaký čas a zvedavosť ma premohla. Presne som si odvážil odporúčané množstvo a svete div sa – takto som si to nepamätal. Mrzí ma na tom len jedna vec – tyčinky a nápoj sme na test dostali počas neskorej jesene a tak som ich nemal možnosť otestovať na viacdňovom tripe.

Netvrdím, že to má nahradiť pestrú stravu, ale niekde na ceste sa môže táto vecička celkom dobre hodiť. Minimálna hmotnosť a voda takmer všade na horách, ju k tomu priam predurčuje...

Páčil sa ti článok? pošli ho do sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať na Twitteri